A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adózók tárhelyére küldött tájékoztatásban hívja fel a figyelmet, hogy a kormányzati intézmények esetén 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig igazgatási szünet lesz, amely a NAV-ot is érinti.

Az igazgatási szünetet a Magyar Közlöny 158. számában megjelent a kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról szóló 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendelet írja elő az intézmények számára.

A Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdésében foglaltak alapján az elrendelt igazgatási szünet 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig tart. A Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdésének a) alpontja szerint az igazgatási szünet időtartama a kormányzati  igazgatási szervek előtt folyó hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe nem számít bele, azonban érinti a számítógéppel előállításra kerülő – és 2023. év folyamán felhasználni kívánt – anyagkísérő okmányok (AKO) előállításához szükséges sorszámtartományok igénylésének időszakát. Ezért a NAV felhívja a figyelmet, hogy a sorszámtartomány igénylések gyorsabb, gördülékenyebb lebonyolítása érdekében az igénylések (NAV_F11 nyomtatvány) benyújtása során igazgatási szünet időtartamára az adózók legyenrk figyelemmel.

Forrás: NAV, Magyar Közlöny