Üzleti tervezés, kontrolling, vezetői számvitel

Üzleti tervezés:

Egy vállalkozás indításakor, új termék, új szolgáltatás vagy üzleti modell bevezetésekor az ötlet, elképzelés pontosítására, tisztázására és alapos végiggondolására szolgál az üzleti terv elkészítése. Ennek célja lehet a saját keretek meghatározása, az üzleti partnerek tájékoztatása, vagy külső forrás bevonása.

Megtervezzük induló vagy már működő vállalkozása jövőbeli működését, reális képet festve a várható bevételekről és költségekről, valamint a kettő különbözeteként fennmaradó eredményről. Elkészítjük üzleti tervét saját használatra, banki hitelekhez, vagy a befektetői számára.

Kontrolling, vezetői számvitel:

A kontrolling a tervezést, ellenőrzést és információellátást koordináló vezetési alrendszer, amely a tervezést és a számvitelt kapcsolja össze annak érdekében, hogy a döntéshozók mindig a megfelelő információkkal rendelkezzenek. Véleményünk szerint ennek megvalósítása ugyanolyan fontos a kis és középvállalkozások tekintetében, mint a nagyvállalatok esetén. A kontrolling a legjobb eszköz a költségek és az eredmény menedzselésére, a hatékony működés biztosítására.